preskoči na sadržaj

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića

Login
TEKUĆE OBAVIJESTI
   

POPIS UDŽBENIKA ZA 2020./2021.

   
UČENIČKI SERVIS
 

Učenici, roditelji i poslodavci!
Obavještavamo vas kako Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića, Ploče obavlja poslove posredovanja za povremeni rad redovnih učenika srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije

-UČENIČKI SERVIS-

Potrebni dokumenti

Upisnica
Suglasnost roditelja
Uputnica poslodavca
Evidencijski list poslodavca
Uvjeti poslovanja


Kontakt
ucenickiservisploce@gmail.com
Tel: 020/679-631

 
RASPORED SATI

NOVI RASPORED

Raspored po kabinetima 
A PON  UTO  SRI  ČET  PET
B PON  UTO  SRI  ČET  PET

 

EU PROJEKTI

Više o projektu Skills4Life       


BROŠUREKalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Anketa
Što mislite o dražavnoj maturi?
FACEBOOK

ŠKOLSKI RADIO

Zanimljivost na Webu

 
   

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 4. 2010.

Ukupno: 407031
Danas: 112
Škola za život

E škole

 
   

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE
Autor: TINA CVIJANOVIĆ, 24. 11. 2010.

Dan tjelesne i zdravstvene kulture ubilježen je 25. studenog.  Povodom tog dana pročitajte zanimljiv članak naših profesora....

 


 25. studeni  Dan tjelesne i zdravstvene kulture
 

U kalendaru posvećenom društvenim zbivanjima, prirodnim pojavama i čovjekovim postignućima 25. studenog  ubilježen je kao dan posvećen sportu i tjelesno zdravstvenoj kulturi. Datum je vezan za obvezno uvođenje tjelesnog vježbanja u sustav školstva  i datum rođenja čovjeka koji je u Hrvatsku donio, poticao i podigao gotovo sve sportove koji su u njegovo vrijeme nicali po Europi. Bio je to Franjo Bučar koji je živio u vremenu od 1866. do 1946.godine.

Iako je taj dan zajednički,  kažimo i razliku između sporta i tjelesne i zdravstvene kulture.    
 

Sport je tjelesna aktivnost u kojoj dominira natjecateljski duh, on je selektivan i tu opstaju samo najsposobniji. Nekima je to zanimanje, čime je većina mladih potaknuta u prve korake treninga. Privilegiranim predispozicijama uz velika osobna ulaganja i ulaganja struke stvaraju se sportaši koji ulaze u natjecateljski žrvanj.
U svijetu sporta cilj  često opravdava sredstvo te se rezultati žele postići pod svaku cijenu pa i cijenu zdravlja koristeći nedopuštena sredstva – doping. U sportu, nažalost, ima puno negativnosti.


Tjelesna i zdravstvena kultura je dio opće kulture. Ona nije selektivna i dostupna je svima.To je područje koje podrazumijeva vježbanje za osobne potrebe. Radna sposobnost i zdravlje osnovni su motiv takvog vježbanja.

Zdravlje se ne dobiva, ono se stječe i čuva načinom življenja , tj. odnosom prema tijelu i duhu. Pogrešno je očekivati da mladost i zdravlje bezuvjetno idu zajedno, da o zdravlju trebaju brinuti samo stariji i stari. Školski dnevnici ispunjeni su izostancima s nastave zbog različitih bolesti, a često su i pravdanja za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture.
Jesmo li uistinu toliko bolesni, a toliko mladi? Budućim poslodavcima naše zdravlje je vrlo važno i bit će uvjetom zapošljavanja. Neka nam i zdravlje bude tema razgovora.
    
Vršimo kontrolu nad sobom, pazimo na odijevanje , osobnu higijenu, zaštitna sredstva, uskladimo prehranu obimom i kvalitetom, odbacimo poroke, budimo u prirodi na bilo koji način. To bi bila tjelesna i zdravstvena kultura, a njezino pravo sredstvo je tjelovježba koja je test vašeg zdravlja, njegova velika podrška i oslonac. Ona treba biti na zajedničkom kućnom broju gdje su vrata otvorena uvijek i za sve.


                 Profesori tjelesne i zdravstvene kulture naše škole

 
 

 Priloženi dokumenti:
Dan TZK.pdf (37.32 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju