preskoči na sadržaj

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića

Login
TEKUĆE OBAVIJESTI
   

UDŽBENICI 2021./2022.

   
UČENIČKI SERVIS
 

Učenici, roditelji i poslodavci!
Obavještavamo vas kako Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića, Ploče obavlja poslove posredovanja za povremeni rad redovnih učenika srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije

-UČENIČKI SERVIS-

Potrebni dokumenti

Upisnica
Suglasnost roditelja
Uputnica poslodavca
Evidencijski list poslodavca
Uvjeti poslovanja


Kontakt
ucenickiservisploce@gmail.com
Tel: 020/679-631

 
RASPORED SATI

NOVI RASPORED

Raspored po kabinetima 
A PON  UTO  SRI  ČET  PET
B PON  UTO  SRI  ČET  PET

EU PROJEKTI

Više o projektima       


 


BROŠUREKalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Što mislite o dražavnoj maturi?
FACEBOOK

ŠKOLSKI RADIO

Zanimljivost na Webu

 
   

 

 

SSPLOCE

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 4. 2010.

Ukupno: 465476
Danas: 4
Škola za život

E škole

 
   

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Portret genijalca
Autor: TINA CVIJANOVIĆ, 11. 12. 2020.

Sjećate li se Ivana Miošića? Prošlo je točno pet godina otkad se naša Škola našla u središtu svih relevantnih hrvatskih medija. „Krivac“ za to upravo je bio mladi Ivan, maturant pločanske gimnazije, koji je s odličnim uspjehom položio sve ispite Državne mature. Da stvar bude još zanimljivija, Ivan je svoju svestranost pokazao položivši ispite iz Fizike i Filozofije bez greške, točnije sa stopostotnim uspjehom. On je jedini učenik naše škole kojem je pošlo za rukom otkad se provodi Državna matura.


Mediji su ga tada provokativno pitali zna li što želi studirati s obzirom na svoju svestranost, ali za Ivana nije bilo dvojbe. Njegov prvi izbor bio je matematički odjel zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta na kojem je imao izravni upis. Takva odluka zatekla je mnoge pa i njegovog profesora i mentora, Martina Lukanovića, koji je mislio da će Ivan krenuti njegovim stopama i postati „hrvatski Einstein“, no Ivan je imao druge planove. Spomenimo da je Ivan sve četiri godine svog srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao na državnim natjecanjima iz Fizike, gdje je postigao zapažene rezultate.

         

Ivanov intervju za RTL televiziju u kabinetu fizike nakon uspjeha na maturi

Danas, pet godina nakon ove vijesti, Ivan Miošić je inženjer matematike na kojeg su njegov mentor i naša škola  izuzetno ponosni. Dublje prijateljstvo Ivana i njegovog profesora započelo već davne 2015. godine kada je prof. Lukanović zagolicao maštu našeg genijalca jednom zanimljivom okladom. Naime, profesor je obećao da će dovesti sve hrvatske medije ukoliko Ivan položi maturu iz Fizike s maksimalnim brojem bodova. I jedan i drugi ispunili su svoj dio oklade. Osim oklade, Ivan je ispunio svoj prvi cilj i postao inženjer matematike. Za vrijeme studiranja Ivan je postao aktivan član veslačke sekcije Fakulteta (kasnije i kapetan ekipe) i član volonterske udruge „Mladi nadareni matematičari“ u kojoj je obavljao funkciju tajnika. Zajedno s udrugom Ivan je obišao velik broj škola u Hrvatskoj, nastojeći popularizirati Matematiku kao predmet kroz različite radionice. Između ostaloga, posjetio je i našu školu 2018. Za vrijeme studiranja Ivan je radio poslove bliske svojoj struci, a posebno je ponosan na svoju suradnju s Amerima, kako on kaže.

Veslačka sekcija PMF-a na postolju ispred Jaruna Ivan u akciji popularizacije matematike među najmlađima

Preddiplomski studij završio je u svom stilu, kao jedan od najboljih studenata. Ivanov potencijal prepoznali su čelnici tvrtke Atos (nekadašnjeg Siemensa), koji su Ivanu ponudili stipendiju i mogućnost zaposlenja u ovom velikom svjetskom gigantu. Ivan je to prihvatio i nastavio diplomski studij na istom fakultetu. Kao veliko životno iskustvo ističe tri ljetna mjeseca provedena na praksi u belgijskom gradiću Leuvenu, na Institutu za umjetnu inteligenciju. Tamo nastaje njegov prvi znanstveni rad, a mi ne sumnjamo da će ih biti još mnogo. Početkom prosinca Ivan je uspješno obranio diplomski rad, a sada ga očekuje zahtjevan posao u Atosu.  Njegov prvi projekt je sudjelovanje u postavljanju superračunala koje će pomoći Zoranu Vakuli i njegovim kolegama iz DHMZ-a u preciznijem određivanju vremenske prognoze. Istaknimo i da je pala nova oklada između učenika i mentora. Ovoga puta profesor Martin Lukanović obećao je Ivanu cijelo janje ukoliko Ivan doktorira u roku od tri godine.

Ispred dvorca katoličkog sveučilišta u Leuvenu Ivan zajedno s kolegama potpisuje ugovor o stipendiranju u tvtrki Atos

Ovih dana Ivan puni baterije u rodnom Bristu. Ni na odmoru Ivan ne odmara. Kaže da vrijeme krati športski – igrajući stolni tenis i pripremajući se za nove izazove koji ga čekaju u karijeri. S nostalgijom se prisjeća svojih srednjoškolskih dana, zahvaljuje se svim svojim profesorima i ravnateljici Ini Žderić što su poticajno djelovali na njega. Nadamo se da je naša škola bila prvi kotačić u nizu velikih uspjeha mladoga čovjeka koji puno obećava. Vjerujemo da ćemo o našem Ivanu još puno čuti, a do ispunjenja neke nove oklade, želimo mu puno sreće i uspjeha.

TEKST PRIREDIO: Zoran Sršen

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju