2020-10-23 20:52:24

Prezentacija ugostiteljskih zanimanja

Dana 22. listopada 2020. na školskom igralištu između naše i osnovne škole Povodom Međunarodnog dana kuhara održano je jedno prigodno druženje.
Učenici naših ugostiteljskih programa KONOBAR I KUHAR i njihovi strukovni učitelji priredili su za osmaše pločanske osnovne škole prezentaciju svojih zanimanja te su ih počastili hranom i osvježavajućim napitcima koje su pripremili u našem ugostiteljskom praktikumu.

Tijekom druženja osmašima smo htjeli poručiti da kod izbora srednje škole trebaju imati na umu brojne elemente, a glede navedenih zanimanja izložene su glavne značajke, mogućnosti koje pružaju i naši učenici su iznijeli svoja iskustva 
glede  izbora srednjoškolskog obrazovanja.
Prezentirali su i svoje ugostiteljske vještine u spravljanju osvježavajućih bezalkoholnih koktela te su pojasnili način priprave zdravog objeda kojega su svi nazočni mogli kušati. Bila je riječ o ukusnom povrtnom raguu s piletinom, sočnim fritulama s cimetom te voćnoj salati sa šlagom.
Edukativno i korisno druženje održalo se uz poštivanje epidemioloških mjera i nadamo se da će doprinijeti što boljoj informiranosti naših osmaša glede upisa u srednju školu.

 


Srednja škola Fra Andrije Kačića Miošića u Ploča